Bekymringsangst

Som tidligere nevnt har jeg Generalisert Angst, også kalt bekymringsangst. Det innebærer at jeg bekymrer meg for det aller meste. Det går ikke en dag uten jeg gruer meg for ting som skal skje, eller KAN skje. Hverdagslige ting, som vask av klær, vask av hus, lage mat, dra på butikken, være i terapi +++, kan jeg bruke flere timer på å grue meg til. Tenk på all den energien jeg bruker på å gruble, snakke meg selv ned og ikke ha troen på meg selv! Har jeg gjort disse oppgavene uten å sette meg ned først, da har jeg hatt energi til å gjennomføre det. Men neida, jeg prioriterer å grave meg selv ned og tappe meg for energi før jeg i det hele tatt har prøvd… Sosiale settinger holder jeg meg langt unna, det KAN jo hende jeg ikke klarer å være der, jeg KAN jo få angstanfall, jeg KAN jo besvime, folk KAN jo synes jeg er teit osv.. Fire bryllup i nærmeste familien gikk jeg glipp av iløpet av ett år. Fordi jeg visste ikke om jeg skulle klare å være «normal», som alle andre. Jeg turte rett og slett ikke å være tilstede. Så satt jeg hjemme og gråt og gråt… Skulle så veldig gjerne ha vært der, men angsten fikk styre disse avgjørelsene også.. Tryggeste plassen er å være hjemme, der ingen ser meg når det stormer som verst. Å planlegge noe frem i tid er bortkastet. Hvorfor skal jeg grue meg i dager eller måneder hvis det er mulig å unngå det? Fordi jeg har lært meg en teknikk, å styre unna alt som er usikkert, UNNVIKELSE…. Jeg har nå startet, med små skritt, veien tilbake til en hverdag som skal inneholde noe lystbetont. I dag foreslo faktisk jeg at mannen min skulle ta meg med på en kjøretur med vår nye atv. Og jeg som er sååå redd for å sitte på slike kjøretøy! Vi kjørte 3 mil, og jeg koste meg! 🙂 Jeg vant over frykten, for en mestringsfølelse 🙂 Jobben min videre nå blir å stole på meg selv, få trua tilbake om lykkelige dager og se mulighetene. Jeg kan ikke la denne angsten ta større plass, den skal gradvis overvinnes!

2 kommentarer om “Bekymringsangst

  1. Heia deg! Så modig du var, og mestringsfølelsen skal man ikke kimse av. Man kan komme i mål med små skritt framover (og innimellom noen bakover) også ❤️

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s