Nedskjæring innen psykisk helse

I kveld hørte jeg på nyhetene at dagens regjering ikke ønsker å stoppe nedskjæringer av sengeplasser innen psykisk helse, nå var det spesielt ungdomspsykiatrien som var i fokus. Hva i alle dager tenker de på? Det er stadig store oppslag om ungdom som sliter psykisk, presset de står ovenfor i dag er enormt stort. Sosiale medier, forventninger til utdanning, klær, utseende, materialisme og mye mye mer. Jeg blir rett og slett oppgitt, frustrert og forbannet når jeg hører dette. Det viktigste samfunnet kan bidra med, er å hjelpe folk så tidlig som mulig i livet. Fange opp og gi hjelp til de som virkelig trenger det. Ungdommene i sin beste alder SKAL få den hjelp de har krav på! Det ble gitt uttrykk for bekymringer rundt selvmord i innslaget, takk til de som ønsker å kjempe for å bevare plassene som er i dag! Hva med livsglede, mestringsfølelse, selvtillit, få lysten til å leve livet og få den støtten de trenger for å få ett godt liv? Vi har for få plasser i dag, hvordan kan de så mye som tenke tanken på å kutte ned? Dette engasjerer meg kjenner jeg. Unner ingen å leve i en slik boble jeg har gjort i 7 år.

2 kommentarer om “Nedskjæring innen psykisk helse

  1. Så enig med det du skriver. Det henger ikke på greip det de holder på meg. Politikerene sier å ha fokus på psykisk helse, og forebygging, men de tror visst det holder med ord, og ingen handling. De gjør i hvert fall stikk i strid med det som forskning, personal og brukere sier må til. Bare det at kapasiteten innen psykisk helsevesen er så presset, at du er superheldig hvis du å får snakke med noen innen du forsøker å ta selvmord er katastrofalt. På det tidspunktet er jo veien tilbake så lang, og vanskelig. Politikerne er jo opptatt av økonomi; samfunnsborgere som bidrar til økonomisk vekst, så det burde jo være i deres interesse å hjelpe alle på et så tidlig tidspunkt som mulig, slik at fraværet fra arbeidslivet, blir kortest mulig…..
    Og for ikke å snakke om forebygging av ungdommens psykiske helse; der legges det ikke to pinner i kors for å være i forkant i det store systemet.

    Og jeg som bare skulle skrive at jeg var enig med deg – fingrene fikk sitt eget liv her, ser jeg, men viktig tema du tar opp. Takk!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s